Några tips till er som gymmar

Jag tänkte i detta inlägg ta upp lite tips och trix som jag lärt mig under ett (1) år av seriöst gymtränande. Innan dess har jag cirka 10-15 års erfarenhet av gymträning, men då endast några gånger per månad i snitt kanske.

Dessa tips är riktade till folk som är seriösa med sitt gymmande och vill nå nya nivåer.

För journal!

för journal

Det kanske enskilt bästa tipset jag kan ge är att föra en detaljerad journal/loggbok över era gympass. Det roligaste med att gymma enligt mig är att sätta upp mål och sedan kämpa mot dem. Utan att veta hur man ligger till är det svårt att motivera sig.

När jag för journal brukar det vara på följande sätt:

Bänkpress ensam
97,5kg: 7-6-5-4

Sned bänkpress, 3 snäpp.
75kg: 4
72,5kg: 4
67,5kg: 7-5

På detta sätt ser du snabbt och lätt hur du ligger till från vecka till vecka. Det är även kul att ”tävla” mot sina tidigare pass och det gör ofta att man tar i extra mycket!

Använd en viktväst!

Min viktväst
Min väst från Iron Gym.

När man kör dips och chins är det nästan alltid man behöver extravikter, kanske inte alltid vid chins men iaf dips. (Detta gäller för killar). Jag har ofta trixat med att sätta en viktskiva eller hantel mellan benen eller liknande men det är inte skönt alltså. Jag fick testa min kompis viktväst för några månader sen och oj vilken skillnad. Det är smidigt, skonsamt och effektivt att träna med en viktväst. Jag köpte en väst själv som jag hittade på viktvast.se och jag är mycket nöjd. Förutom gymträning använder jag viktvästen till löpning och gång. Det är även perfekt till armhävningar eller liknande kroppsviktsträning hemma om man inte vill gå till gymmet.

Använd kosttillskott!

Detta är väl relativt självklart egentligen, men tål ändå att tas upp av några anledningar. För det första verkar det lite som att folk antingen är för eller emot kosttillskott. Vissa menar att det knappt ger effekt och att det räcker att äta normalt. Medan andra använder precis allt dom kommer över. Jag personligen tror att vissa kosttillskott ger bra verkan, men det viktigaste är såklart att träna bra, sova bra och få i sig bra näring. Men det kosttillskott kan göra enligt mig är att boosta dig de där extra procenten. Även om ditt kosttillskottanvändande bara ger dig 2-3% bättre effekt är det ju värt det i långa loppet enligt mig. Varenda liten extra procent man kan få är guld värd. Sen tycker jag personligen att jag blir mer taggad psykiskt av att ta massa kosttillskott! Sen finns det kosttillskott som kan ge dig en extra fysisk boost också. Jag känner att kosttillskott ska få ett eget inlägg framöver!

Detta var tre tips som hjälp mig mycket. Vad har du för tips? Kommentera gärna 🙂

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *